Den store interessen for Formel 1

Formel 1 er den ypperste klassen du kan konkurrere i når det snakkes om bilsport. Her er hastigheten svært høy og sjåførene sitter i biler uten tak. Farten kommer ofte opp i over 300 km/t. Senest i forrige uke eksploderte en bil i en voldsom krasj. Romain Grosjeans bil tok fyr etter å ha krasjet inn i gjerdet under Bahrain Grand Prix. Heldigvis kom franskmannen fra det med mindre alvorlige skader.

Opplev Formel 1 på nært hold.

Kunne du tenke deg å oppleve Formel 1 på nært hold? Da kan en tur til Monzabanen i Milano være en god idé. Klikk på for mer informasjon. Monzabanen i Italia er beryktet for sine lange rettstrekninger og er 5,8 km lang. Blant tidligere vinnere på banen står store navn som Michael Schumacher og Lewis Hamilton, som begge har vunnet fem ganger hver!

Fabrikkteam

Førerne av Formel 1-bilene kjører for et fabrikkteam. Disse teamene er som oftest sponset av en stor bilprodusent. De mest kjente lagene er Ferrari, Mercedes, Mclaren og Red Bull. Hvert team har to førere hver. Det er ikke uvanlig å gi stallordre i Formel 1. Dette skjer hvis andreføreren i et team ligger foran førsteføreren like før mål. Da slippes førsteføreren forbi og kan slik få flere poeng i Formel 1-sammendraget.

Christelle Stanton