Bli kvitt ryggsmertene før bilturen

Å ha ryggsmerter før en biltur kan sette en demper på forventningene til den kommende reisen. Heldigvis finnes det tiltak du kan gjøre for å lindre ubehaget og sikre en mer behagelig tur.

Oppvarming og strekking

Før du legger ut på veien bør du sette av noen minutter til å strekke ut ryggmusklene. Fokuser på nedre del av ryggen for å løse opp spenninger og øke fleksibiliteten.

Optimal sittestilling

Juster bilsetet slik at ryggen din har god støtte, ha gjerne en pute med på turen. Sørg for at setet er ikke for langt tilbake eller for langt framme.

Ta deg pauser

Planlegg jevnlige stopp underveis for å strekke på bena og gi ryggen en pause fra sittestillingen. Dette kan bidra til å redusere stivhet og ubehag underveis.

Kjør pent

Fokuser på å ha en avslappet kjørestil der du unngår brå bevegelser eller hard bremsing som kan belaste ryggen ytterligere. Hold en jevn fart og bruk rattet med lette bevegelser.

Støttende utstyr

Bruk eventuelt et spesialdesignet ryggstøtte for ekstra støtte under kjøringen, spesielt hvis du har ryggproblemer fra før.

Oppsøk spesialist

Hvis ryggsmerter vedvarer eller forverres, bør du oppsøke en naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut for evaluering og behandling. Å få hjelp fra eksperter kan lindre smertene og finne årsaken til dem. Kontakt en spesialist.

Christelle Stanton